Økt optimisme på oljemessen i Houston

Otc 2017 0586 1

- Optimismen under oljemessen i Houston var større i år enn i fjor. Ingenting gleder mer, sier Robert Cornels Nordli.

Ordføreren i Arendal besøkte denne uken en rekke sørlandske bedrifter på verdens største oljemesse, Offshore Technology Conference (OTC), som arrangeres årlig i Houston, Texas. 

På messen traff Nordli blant annet ansatte i National Oilwell Varco, MHWirth, MacGregor, Air Products og Csub, altså store og mellomstore bedrifter som har hovedvirksomhet innen global olje- og gassindustri og hovedkontor eller annen virksomhet på Sørlandet. 

- I fjor var deltakerne på oljemessen usikre på om bunnen var nådd, eller om det fortsatt var mer trøbbel i vente. I år er alle overbevist om at bunnen var i fjor. Det er noe å ta med seg, sier Nordli. 

Sammen med blant annet næringssjef Kåre Andersen i Arendal og fylkesordfører Tellef Inge Mørland i Aust-Agder gikk Nordli fra stand til stand i den enorme messehallen. 

- Det har vært utrolig lærerikt å danne seg et bilde av hvordan verden er utenfor Arendal og Sørlandet. Nå skjønner vi bedre hverdagen til noen av byens største selskaper. Det er viktig, sier Nordli. 

Salgs- og markedsdirektør Frode Grøvan i livbåtprodusenten Norsafe i Arendal synes det er verdifullt å få besøk av det politiske toppsjiktet på Sørlandet. 

- Det gir oss en mulighet til å forklare hva som er viktig for bedriftene. Det er også en anerkjennelse av den jobben vi gjør og de verdiene vi skaper for lokalsamfunnet, sier Grøvan.

Otc 2017 0678 1

De møttes i Houston. Fra venstre: Kåre Andersen (Arendal kommune), Robert Cornels Nordli (Arendal kommune), Lillian Tønnessen (Norsafe), Frode Grøvan (Norsafe) og Tellef Inge Mørland (Aust-Agder fylkeskommune).

Otc 2017 0657 1

Salgs- og markedssjef Frode Grøvan holder en presentasjon av Norsafe for den politiske delegasjonen.

Otc 2017 0606 1

Fylkesordfører Tellef Inge Mørland i Aust-Agder (t.v.) og Arendal-ordfører Robert Cornels Nordli møtte salgssjef Lene Stray i MacGregor på stand på oljemessen i Houston. 

Otc 2017 0586 1

Ordfører Robert Cornels Nordli (midten) og næringssjef Kåre Andersen (t.h.) i Arendal kommune sammen med Csub-eier og -gründer Karl Tore Pedersen på GCE NODE-standen.

© Sørlandet Kunnskapshavn 2018  |  Utviklet av Frameworks AS

Informasjonskapsler (cookies)