Skal skape globale innovasjonsvinnere

Siva Foresight Randi Og William 300X199

Mind the Gap som er et prosess-og strategiselskap i kunnskapshavna jobber med spennende strategiprosesser for ulike kunder, som f.eks SIVA.

Med bakgrunn i det store behovet for å øke omstillings- og innovasjonstakten i Norge inviterte Siva 50 eksperter på innovasjon til en «tenketank».

Vi er i 2025. Er gründerne ungdom som våger mye? Eller er Norge et teststed for ny teknologi hvor alle gründere får offentlige startpakker? Er gründer blitt et yrke? Tre mulige fremtidsbilder ble tegnet da noen av Norges fremste innovasjonsaktører diskuterte hva 2025-gründerne vil trenge.

 

Hensikten er å diskutere hvordan vi skal skape fremtidens næringsliv. Da trenger Norge sterke og profesjonelle innovasjonshuber, sier Randi Torvik som er seksjonsleder Inkubasjon i Siva.

Siva har derfor startet en foresightprosess der målet er å tegne opp et veikart for fremtidens næringsliv, identifisere sannsynlige scenarier og utarbeide tiltak for økt verdiskaping i næringslivet. Siva etablerte en arbeidsgruppe bestående av ulike eksperter: Gründere, innovasjonsledere, investorer, studenter, næringsklynger med flere. Prosessen bygger på tidligere erfaringer i inkubatorene, internasjonale erfaringer, analyse av trender, dialog med aktører i økosystemet rundt inkubatorene og vurdering av hvilke behov som venter i fremtiden.

Ønsker innspill

– Bred involvering er essensielt for oss. Vi skal tegne et fremtidsbilde og er avhengige av å få innspill for å øke vår innsikt. Vi skal svare på behov fra gründere, investorer og næringslivet. Hvem er fremtidens gründere? Hvilke behov har de? sier Randi Torvik.

I tillegg til personer fra ulike innovasjonsselskaper, deltok også representanter for Innovasjon Norge og Forskningsrådet på samlingen torsdag og fredag.

– Tettere samarbeid mellom oss aktørene i virkemiddelapparatet, til beste for gründerne, er det eneste rette fremover. Vi jobber mot det samme målet, sier Torvik.
Arbeidsgruppen startet med å samle inn informasjon i august.– Siva ønsker innspill om hvordan lage et fornyet innovasjonsprogram som tar hensyn til trendene i markedet. Hurtighet og fleksibilitet er stikkord, sier William Fagerheim fra Mind the Gap. Han leder prosessarbeidet.
Les mer om prosessen her:

© Sørlandet Kunnskapshavn 2018  |  Utviklet av Frameworks AS

Informasjonskapsler (cookies)