Utnevnt til nasjonalt knutepunkt for grønn industriutvikling

Eyde Helene

Næringsminister Monica Mæland og kommunalminister Jan Tore Sanner utnevnte fredag Eyde-nettverket til status som NCE-klynge - en verdensledende klynge for bærekraftig prosessindustri.

Fredag 12.juni ble det kunngjort at næringsklyngen Eyde-nettverket er utnevnt til NCE-klynge (Norwegian Centre of Expertise).

- Det er særlig viktig i den tiden vi lever i, når utsiktene er usikre, at Norge satser på grønn og bærekraftig industri. Eyde-nettverket er en del av det grønne skiftet. En ledende del. Vi er ingen grønn mote, men jobber med miljøforbedringer og utviklingen av grønnere prosesser og produkter i praksis, sier Helene Falch Fladmark, leder av Eyde-nettverket.

- Statusen som NCE og den økonomiske støtten vi får gjennom statusen som NCE gir oss, er en svært viktig kraft for å forsterke det arbeidet vi startet for åtte år siden, sier Fladmark.

- Et internasjonalt panel har evaluert Eyde-nettverket, og vurdert nettverket som fremragende i global sammenheng. Utnevnelsen av Eyde-nettverket til NCE er en anerkjennelse av det arbeidet vi bedriftene sammen legger ned for å utvikle oss videre, og det henger høyt, sier teknologisjef i Elkem, Håvard Moe.

 

Les mer på Eyde-nettverkets nettsider 

© Sørlandet Kunnskapshavn 2018  |  Utviklet av Frameworks AS

Informasjonskapsler (cookies)